2012-02-15 | 22:55:38
FRÄSCH OCH KRÄMIG CHEESECAKE
GI-cheesecake med citron och mandel
Här har vi en nyttig cheesecake som man kan äta med ett leende på läpparna.
Som jag nämnde tidigare i mitt inlägg om nyttiga snacks, så innehåller faktiskt denna cheesecake också solrosfön och mandel. Mandel innehåller stora mängder E-vitamin, lika så med solrosfön. Solrosfrön är innehåller mycket fleromättade fettsyror (nyttiga fetter), och även järn, kalium, karoten, B-vitamin.
Kakan innehåller även citron som är rikligt med c-vitamin.
Sedan innehåller den även kanel, en väldigt bra krydda. Kanel är väldigt bra för ditt blodsocker, och minskar sötsuget. Så om du är sötsugen så kan du ta en bakelse eller en knäckemacka med innehåll av kanel.
En cheesecake jag starkt rekommenderar, bjuder du på denna go'bit så finns det innga tvivel på att dina gäster kommer komma hem nöjda och belåtna. Extra imponerade kommer de bli på att den både är god och nyttig.
För 10 personer.
Helt GI rätt så alla kan unna sig en bit som tårta eller dessert. Så fräsch och god. Att den dessutom är nyttig skadar ju inte.
Ingredienser
100 g finmald mandel
100 g finmalda solrosfrön
2 msk fruktsocker
1 tsk kanel
60 g rumsvarmt smör
Fyllning
600 g naturell färskost, light
3 dl keso
4 ägg
1 citron
1½ dl fruktsocker
Garnering
1 citron
10 st citronmeliss blad
Gör så här:
Här har vi en nyttig cheesecake som man kan äta med ett leende på läpparna.
Som jag nämnde tidigare i mitt inlägg om nyttiga snacks, så innehåller faktiskt denna cheesecake också solrosfön och mandel. Mandel innehåller stora mängder E-vitamin, lika så med solrosfön. Solrosfrön är innehåller mycket fleromättade fettsyror (nyttiga fetter), och även järn, kalium, karoten, B-vitamin.
Kakan innehåller även citron som är rikligt med c-vitamin.
Sedan innehåller den även kanel, en väldigt bra krydda. Kanel är väldigt bra för ditt blodsocker, och minskar sötsuget. Så om du är sötsugen så kan du ta en bakelse eller en knäckemacka med innehåll av kanel.
En cheesecake jag starkt rekommenderar, bjuder du på denna go'bit så finns det innga tvivel på att dina gäster kommer komma hem nöjda och belåtna. Extra imponerade kommer de bli på att den både är god och nyttig.
För 10 personer.
Helt GI rätt så alla kan unna sig en bit som tårta eller dessert. Så fräsch och god. Att den dessutom är nyttig skadar ju inte.
Ingredienser
100 g finmald mandel
2 msk fruktsocker
1 tsk kanel
60 g rumsvarmt smör
Fyllning
600 g naturell färskost, light
3 dl keso
4 ägg
1 citron
1½ dl fruktsocker
Garnering
1 citron
10 st citronmeliss blad
Gör så här:
Mal mandel och solrosfrö i en matberedare till en fin massa. Tillsätt fruktsocker,kanel och smör. Blanda till en deg. Tryck ut den i en lätt smord form med löstagbar botten ca 22 cm i diameter. Grädda botten i 5 min i 175 grader.
Kör färskost och keso i matberedaren till en slät massa. Tillsätt ett ägg i taget, skal från en citron och fruktsocker, rör om. Häll fyllningen över botten och grädda ytterligare 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna, gärna till nästa dag i kylen. Garnera med rivet citronskal och blåbär.

MALCKENS
Kör färskost och keso i matberedaren till en slät massa. Tillsätt ett ägg i taget, skal från en citron och fruktsocker, rör om. Häll fyllningen över botten och grädda ytterligare 45 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna, gärna till nästa dag i kylen. Garnera med rivet citronskal och blåbär.

MALCKENS
2 Kommentarer
Inga-lill:
Hej jag är en tjej på 18 årsåldern som undrar vad som är nyttig att äta till frukost, jag känner att jag äter för onyttig liksom! Är gröt bra? varför är det just det? Jag har hört att man ska dricka vatten med citron för att sätta igång matsmältningen fortare och få plattare mage? Vad säger ni om det liksom? jag skulle bli jätteglad ifall ni kunde ge tips om vad man skulle kunna äta till frukost?
hej:
lärdig stava